Υλικά για ρολό σε ταψί 30χ40 εκ. (του φούρνου):

Βάση

  • 4 ασπράδια αυγών
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κορν φλάουρ

Γέμιση

  • 300 γρ. πραλίνα
  • 100 γρ. πουράκια σοκολάτας, τριμμένα στο χέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα με το σύρμα για αρκετή ώρα, έως γίνει μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα.
  • Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε σταδιακά τους κρόκους ενώ παράλληλα ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
  •  Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα σιγά-σιγά ανακατεύοντας με τη σπάτουλα.
    Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και απλώνουμε επάνω το μείγμα πέρα-πέρα. Θα έχει διαστάσεις περίπου 30×40 εκ. και θα βγει πολύ λεπτό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C 10′.
  • Αφήνουμε να κρυώσει για 5′ και αναποδογυρίζουμε σε λαδόκολλα που έχουμε πασπαλίσει με ζάχαρη άχνη.
  • Ανακατεύουμε τα 300 γρ. πραλίνα με τα τριμμένα πουράκια.
  • Απλώνουμε το μείγμα της πραλίνας σε όλη την επιφάνεια της βάσης και την τυλίγουμε σε ρολό.
  • Με μια σπάτουλα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ρολού την επιπλέον πραλίνα και σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες. Το γλυκό αυτό δεν χρειάζεται ψυγείο.