Υλικά για ρολό σε ταψί 30χ40 εκ. (του φούρνου):
Βάση
- 4 ασπράδια αυγών
- 4 κρόκοι αυγών
- 80 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. κορν φλάουρ
Γέμιση
- 300 γρ. πραλίνα
- 100 γρ. πουράκια σοκολάτας, τριμμένα στο χέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα με το σύρμα για αρκετή ώρα, έως γίνει μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα.
- Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε σταδιακά τους κρόκους ενώ παράλληλα ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα σιγά-σιγά ανακατεύοντας με τη σπάτουλα.
Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και απλώνουμε επάνω το μείγμα πέρα-πέρα. Θα έχει διαστάσεις περίπου 30×40 εκ. και θα βγει πολύ λεπτό. - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C 10′.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 5′ και αναποδογυρίζουμε σε λαδόκολλα που έχουμε πασπαλίσει με ζάχαρη άχνη.
-
Ανακατεύουμε τα 300 γρ. πραλίνα με τα τριμμένα πουράκια.
-
Απλώνουμε το μείγμα της πραλίνας σε όλη την επιφάνεια της βάσης και την τυλίγουμε σε ρολό.
-
Με μια σπάτουλα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ρολού την επιπλέον πραλίνα και σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες. Το γλυκό αυτό δεν χρειάζεται ψυγείο.