rolomarmelada

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για το ρηχό ταψί του φούρνου:

Για το ρολό:

  • 5 κρόκοι αυγών
  • 5 ασπράδια αυγών
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 2 βανίλιες

Για τη γέμιση:

  • 100 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 1 κ.σ. γεμάτη άχνη ζάχαρ
  • 3 κ.σ. νερό
  • 150 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο (δες και συνταγή μαρμελάδα βερίκοκο). Αν είναι πολύ πηχτή η μαρμελάδα, τη ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι με 1-2 κ.σ. νερό για να αραιώσει.
  • άχνη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

Για το ρολό:

 

  • Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τα 100 γραμμάρια ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε την μισή μαρέγκα στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο.
  • Προσθέτουμε το μείγμα στην υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά.
  • Στρώνουμε σε λαδόκολλα το μείγμα σε πάχος 1 εκατοστού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  200 βαθμούς για 14′.
  • Αφήνουμε 5΄ να κρυώσει, ξεκολλάμε από την λαδόκολλα και το αναποδογυρίζουμε σε λαδοκόλλα πασπαλισμένη με ζάχαρη που βρίσκεται πάνω σε πετσέτα κουζίνας.
  • Ρολάρουμε και αφήνουμε για 5-10′ να πάρει σχήμα.

Για τη γέμιση:

  • Αναμειγνύουμε σε μπολάκι το φυστικοβούτυρο με την άχνη και το νερό.
  • Απλώνουμε με μαχαίρι πάνω στο ρολό και από πάνω απλώνουμε τη μαρμελάδα.
  • Ρολάρουμε ξανά με τη βοήθεια της λαδόκολλας και τυλίγουμε με την πετσέτα.
  • Αφήνουμε να πάρει σχήμα το ρολό.
  • Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα (ή και λίγο τριμμένο τζίντζερ).

.