Υλικά για 2 άτομα:
- 1 ποτήρι νερού ρύζι μπασμάτι
- 1 μεγάλο πράσο κομμένο σε ροδέλες
- 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
- 1/2 ποτήρι κρασί
- 1 κ.γλ.εστραγκόν ξερό
- 1 κ.σ. κουκουνάρι
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καβουρντίζουμε σε ένα τηγάνι για λίγα λεπτά το κουκουνάρι. Το βγάζουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε για 5-6′ το πράσο με το κρεμμυδάκι και το καρότο ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό, τη ντομάτα, το εστραγκόν. αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να μαλακώσουν τα λαχανικά μέχρι να σωθεί το νερό.
- Όση ώρα βράζουν τα λαχανικά. βράζουμε το ρύζι.
- Το σουρώνουμε και το ρίχνουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά (να έχει σωθεί το νερό, να μην έχει στεγνώσει).
- Προσθέτουμε και το κουκουνάρι και ανακατεύουμε να ενωθούν όλα μαζί.