Υλικά για 2 άτομα:
- 1 ποτήρι του νερού ρύζι (καρολίνα, νυχάκι, parboiled, άγριο)
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1 μικρή πιπεριά (κέρατο, πράσινη, κόκκινη) ψιλοκομμένη
- 1 μικρή ντομάτα ψιλοκομμένη (χωρίς τα σπόρια)
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 πίτες (για σουβλάκι)
- 150 γρ. γιαούρτι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά για 2-3΄.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά και την ντομάτα και αφήνουμε για 4-5΄ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Βάζουμε αλάτι και πιπέρι, 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε για 15′. (Αν έχει σωθεί το νερό ενδιάμεσα, προσθέτουμε λίγο ακόμη.) Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
- Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το ρύζι και το σουρώνουμε.
- Προσθέτουμε το ρύζι στο τηγάνι και ανακατεύουμε με το υλικό.
- Βάζουμε τις πίτες στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5-6΄(προσοχή μην ξεραθούν). Βγάζουμε από το φούρνο.
- Αλείφουμε το γιαούρτι στις πίτες και μοιράζουμε το ρύζι.