Υλικά για 2 άτομα:

  • 1 ποτήρι του νερού ρύζι (καρολίνα, νυχάκι, parboiled, άγριο)
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρή πιπεριά (κέρατο, πράσινη, κόκκινη) ψιλοκομμένη
  • 1 μικρή ντομάτα ψιλοκομμένη (χωρίς τα σπόρια)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 πίτες (για σουβλάκι)
  • 150 γρ. γιαούρτι

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά για 2-3΄.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά και την ντομάτα και αφήνουμε για 4-5΄ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Βάζουμε αλάτι και πιπέρι, 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε για 15′. (Αν έχει σωθεί το νερό ενδιάμεσα, προσθέτουμε λίγο ακόμη.) Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
  • Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το ρύζι και το σουρώνουμε.
  • Προσθέτουμε το ρύζι στο τηγάνι και ανακατεύουμε με το υλικό.
  • Βάζουμε τις πίτες στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5-6΄(προσοχή μην ξεραθούν). Βγάζουμε από το φούρνο.
  • Αλείφουμε το γιαούρτι στις πίτες και μοιράζουμε το ρύζι.