Υλικά για 6-7 μερίδες:

  • 1 φλυτζανάκι του καφέ (μικρό) ρύζι γλασέ (ή καρολίνα)
  • 1 1/2 ποτήρι του νερού (χωρητικότητας 200 ml) νερό
  • 4 ποτήρια νερού (χωρητικότητας 200 ml) γάλα
  • 3 κ.σ. γεμάτες ζάχαρη
  • 3 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
  • 1-2 βανίλιες
  • 25-50 γρ. κουβερτούρα (ανάλογα πόσες μερίδες θέλουμε σοκολατένιες και πόσο σοκολατένιες τις θέλουμε)

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το ρύζι με το νερό μέχρι να σωθεί (σε μέτρια θερμοκρασία 5-6).
  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και αφήνουμε να ζεσταθεί το μείγμα ανακατεύοντας με το σύρμα κατά διαστήματα (περίπου 10-15′ σε μέτρια θερμοκρασία).
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ με λίγο νερό (νερό ίσα που να διαλυθεί) και το ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς (περίπου 5-10′).
  • Μοιράζουμε σε 4 μπολάκια και στο ζεστό υλικό που θα περισσέψει θα ρίξουμε την κουβερτούρα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Μοιράζουμε σε μπολ.
  • Προσθέτουμε και λίγη κανέλα.