Υλικά για 6-8 άτομα:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 100 γρ. κρέμα 35% λιπαρά
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. ρύζι γλασέ
  • 2 βανίλιες
  • φλούδες από μανταρίνι, πορτοκάλι, λεμόνι
  • 150 ml νερό
  • κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το γάλα με τις φλούδες, τη ζάχαρη και τις βανίλιες να ζεσταθούν.
  • Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το ρύζι να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
  • Μόλις το νερό σωθεί, προσθέτουμε το γάλα σουρωμένο και βράζουμε για 25΄σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συχνά, για να μην κολλήσει.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι την κρέμα γάλακτος με το κορν φλάουρ, ρίχνουμε λίγο από το ζεστό γάλα και το προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα και το ρύζι.
  • Μαγειρεύουμε για ακόμη 5΄μέχρι να κοχλάσει και να δέσει.
  • Μοιράζουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα.