Υλικά για 6-8 άτομα:
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γρ. κρέμα 35% λιπαρά
- 20 γρ. κορν φλάουρ
- 100 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. ρύζι γλασέ
- 2 βανίλιες
- φλούδες από μανταρίνι, πορτοκάλι, λεμόνι
- 150 ml νερό
- κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε το γάλα με τις φλούδες, τη ζάχαρη και τις βανίλιες να ζεσταθούν.
- Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το ρύζι να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
- Μόλις το νερό σωθεί, προσθέτουμε το γάλα σουρωμένο και βράζουμε για 25΄σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας συχνά, για να μην κολλήσει.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι την κρέμα γάλακτος με το κορν φλάουρ, ρίχνουμε λίγο από το ζεστό γάλα και το προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα και το ρύζι.
- Μαγειρεύουμε για ακόμη 5΄μέχρι να κοχλάσει και να δέσει.
- Μοιράζουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα.