Υλικά για 6 μερίδες:
- 100 γρ. ρύζι γλασέ
- 400 γρ. νερό
- 800 γρ. γάλα ελαφρύ
- 60 γρ. κορν φλάουρ
- 2 κ.σ. στέβια ή γλυκαντική ουσία
Για το ζελέ πορτοκάλι:
- 350 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού σουρωμένος
- 3 φύλλα ζελατίνης
- 2 κ.γλ. στέβια
Εκτέλεση
Ρυζόγαλο:
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό και το νερό και σιγοβράζουμε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το νερό και να μαλακώσει.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ και τη στέβια στο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι.
- Συνεχίζουμε να βράζουμε ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει το ρυζόγαλο.
- Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 6 ποτήρια, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά.
Ζελέ πορτοκάλι:
- Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης.
- Βάζουμε τον μισό χυμό σε μπρίκο να ζεσταθεί.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, στύβουμε καλά τις ζελατίνες, τις διαλύουμε μέσα στον ζεστό χυμό και μετά προσθέτουμε και τον υπόλοιπο κρύο χυμό.
- Αν θέλουμε πιο γλυκό τον χυμό, προσθέτουμε στέβια. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Μοιράζουμε το ζελέ προσεχτικά πάνω από τα μπολάκια με το ρυζόγαλο και βάζουμε στο ψυγείο να πήξει το ζελέ.