Υλικά για 6 μερίδες:

  • 100 γρ. ρύζι γλασέ
  • 400 γρ. νερό
  • 800 γρ. γάλα ελαφρύ
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. στέβια ή γλυκαντική ουσία

Για το ζελέ πορτοκάλι:

  • 350 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού σουρωμένος
  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 2 κ.γλ. στέβια

Εκτέλεση

Ρυζόγαλο:

  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό και το νερό και σιγοβράζουμε μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το νερό και να μαλακώσει.
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ και τη στέβια στο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι.
  • Συνεχίζουμε να βράζουμε ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει το ρυζόγαλο.
  • Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 6 ποτήρια, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει καλά.

Ζελέ πορτοκάλι:

  • Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης.
  • Βάζουμε τον μισό χυμό σε μπρίκο να ζεσταθεί.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, στύβουμε καλά τις ζελατίνες, τις διαλύουμε μέσα στον ζεστό χυμό και μετά προσθέτουμε και τον υπόλοιπο κρύο χυμό.
  • Αν θέλουμε πιο γλυκό τον χυμό, προσθέτουμε στέβια. Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Μοιράζουμε το ζελέ προσεχτικά πάνω από τα μπολάκια με το ρυζόγαλο και βάζουμε στο ψυγείο να πήξει το ζελέ.