Υλικά για 4-6 μερίδες:
- 2 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένς σε κύβους
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κύβους
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. πετιμέζι
- 1 κ.γλ. μαύρη ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι ξίδι βαλσάμικο
- 200 γρ. ντομάτες τριμμένες
- κάππαρη και 2-3 κ.σ ντοματοπελτές
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε τα λαχανικά.
- Σοτάρουμε, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, περιχύνουμε με το πετιμέζι και σβήνουμε με το ξίδι.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες, την κάππαρη, τον ντοματοπελτέ, αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να σωθούν τα υγρά (περίπου 15-20′).