Υλικά για 4-6 μερίδες:

  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένς σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. πετιμέζι
  • 1 κ.γλ. μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ξίδι βαλσάμικο
  • 200 γρ. ντομάτες τριμμένες
  • κάππαρη και 2-3 κ.σ ντοματοπελτές
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε τα λαχανικά.
  • Σοτάρουμε, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, περιχύνουμε με το πετιμέζι και σβήνουμε με το ξίδι.
  • Ρίχνουμε τις ντομάτες, την κάππαρη, τον ντοματοπελτέ, αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να σωθούν τα υγρά (περίπου 15-20′).