Υλικά για 4 άτομα:

  • 200 γρ. κοτόπουλο φιλέτο από μπούτι σε λεπτά κομμάτια
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • φρυγανιά τριμμένη
  • αλεύρι φαρίνα
  • αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα
  • μαρούλι χοντροκομμένο
  • παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 ψωμάκια

Για τη μαγιονέζα:

  • 2 κρόκοι αβγών
  • 20 γρ. μουστάρδα
  • 10 ml χυμός λεμονιού
  • 10 ml ξίδι λευκό
  • 1/2 κ.γλ. κοφτό αλάτι
  • 20 ml νερό
  • 300 ml ελαιόλαδο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με το αλάτι και τα μπαχαρικά και το αλευρώνουμε.
  • Το αλείφουμε με τη μουστάρδα και κολλάμε τη φρυγανιά.
  • Ψήνουμε για 20′ στους 200 βαθμούς πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.

Για τη μαγιονέζα:

  • Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το λάδι και το γιαούρτι, σε ένα μεγάλο μπολ που έχουμε τοποθετήσει πάνω από νερό που βράζει.
  • Χτυπάμε με το μίξερ και στη συνέχεια σιγά σιγά ρίχνουμε το λάδι μέχρι να δέσει η μαγιονέζα.
  • Προσθέτουμε και το γιαούρτι, αν θέλουμε, και ανακατεύουμε (εκτός φωτιάς).
  • Αλείφουμε τα ψωμάκια με τη μαγιονέζα. Βάζουμε κοτόπουλο, μαρούλι και παρμεζάνα.

Σημείωση: Η σπιτική μαγιονέζα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο 4-5 μέρες. Το μπεν μαρί βοηθά στην παστερίωση του ωμού αβγού. Η μαγιονέζα που θα περισσέψει μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σαλάτα caesars (βλέπε συνταγή).