Υλικά για 2-4 άτομα:

  • 100 γρ. βαλεριάρα
  • 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 4 φέτες προσούτο

Για τη βινεγκρέτ:

  • 25 ml ξίδι λευκό μπαλσαμικό
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλ. μουστάρδα
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα πλευρώτους σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ
  • Χτυπάμε τα υλικά για τη βινεγκρέτ και περιχύνουμε τα μανιτάρια. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 30′.
  • Περνάμε το προσούτο από τηγάνι μέχρι να ξεραθεί λίγο. Αφαιρούμε, ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 8-10′ μέχρι να σωθούν τα υγρά. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
  • Βάζουμε σε μια πιατέλα η βαλεριάνα, ρίχνουμε αλάτι, προσθέτουμε το προσούτο σε κομμάτια και τα μανιτάρια.