Υλικά για 2-4 άτομα:
- 100 γρ. βαλεριάρα
- 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 4 φέτες προσούτο
Για τη βινεγκρέτ:
- 25 ml ξίδι λευκό μπαλσαμικό
- 60 ml ελαιόλαδο
- 1 κ. γλ. μουστάρδα
- αλάτι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα πλευρώτους σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ
- Χτυπάμε τα υλικά για τη βινεγκρέτ και περιχύνουμε τα μανιτάρια. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 30′.
- Περνάμε το προσούτο από τηγάνι μέχρι να ξεραθεί λίγο. Αφαιρούμε, ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 8-10′ μέχρι να σωθούν τα υγρά. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
- Βάζουμε σε μια πιατέλα η βαλεριάνα, ρίχνουμε αλάτι, προσθέτουμε το προσούτο σε κομμάτια και τα μανιτάρια.