Υλικά για 2 άτομα:
- πράσινη σαλάτα (μαρούλι ή σε συνδυασμό με λίγη ρόκα, άισμπεργκ)
- 1 μικρό κόκκινο μήλο σφιχτό με τη φλούδα κομμένο σε κύβους
- 2 τρυφερά κλωνάρια σέλερυ κομμένο σε κύβους
- 1 μικρή σελινόριζα σε κύβους (προαιρετικά)
- 1/2 χούφτα καρύδια χοντροσπασμένα
Για τη σάλτσα:
- 2 κ.σ μαγιονέζα light και 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό (ελαφρύ)
- 1-2 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα κυβάκια μήλου σε νερό με λεμόνι, για να μη μαυρίσουν.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
- Αναμειγνύουμε τα μήλα, το σέλερυ και τη σελινόριζα με τη σάλτσα.
- Βάζουμε σε μια σαλατιέρα την πράσινη σαλάτα και αλατίζουμε.
- Στρώνουμε και τη σάλτσα με τα μήλα από πάνω και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.