waldorfsalata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 2 άτομα:

  • πράσινη σαλάτα (μαρούλι ή σε συνδυασμό με λίγη ρόκα, άισμπεργκ)
  • 1 μικρό κόκκινο μήλο σφιχτό με τη φλούδα κομμένο σε κύβους
  • 2 τρυφερά κλωνάρια σέλερυ κομμένο σε κύβους
  • 1 μικρή σελινόριζα σε κύβους (προαιρετικά)
  • 1/2 χούφτα καρύδια χοντροσπασμένα

Για τη σάλτσα:

  • 2 κ.σ μαγιονέζα light και 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό (ελαφρύ)
  • 1-2 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα κυβάκια μήλου σε νερό με λεμόνι, για να μη μαυρίσουν.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
  • Αναμειγνύουμε τα μήλα, το σέλερυ και τη σελινόριζα με τη σάλτσα.
  • Βάζουμε σε μια σαλατιέρα την πράσινη σαλάτα και αλατίζουμε.
  • Στρώνουμε και τη σάλτσα με τα μήλα από πάνω και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.