salatazymarikon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 4 άτομα:

  • 150 γρ. κοτόπουλο βρασμένο ή ψημένο (τα 150 γρ. αναφέρονται στο τελικό προϊόν)
  • 200 γρ. ζυμαρικά βίδες (τα 200 γρ. αναφέρονται σε άβραστο προϊόν) βρασμένα για 10′ σε ελαφρώς αλατισμένο νερό
  • 2-3 κ.σ. καλαμπόκι (κονσέρβα)
  • 2-3 κ.σ. χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένες ελιές
  • 1 κ.σ. κάππαρη ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. ρεγκάτο ή παρμεζάνα ή γραβιέρα
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα dijon
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Αφού βράσουμε τα ζυμαρικά και τα σουρώσουμε, τα σοτάρουμε στην κατσαρόλα στην οποία έχουμε βάλει ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τα 4 τελευταία (που είναι το ντρέσινγκ).
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τα υπόλοιπα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνουμε.
  • Ανακατεύουμε απαλά και βάζουμε στο ψυγείο.