Υλικά για 4-6 άτομα:

  •  1 ώριμο  αβοκάντο
  • 150 γρ. κινόα λευκή
  • 400 ml. ζωμός λαχανικών
  • 8 τοματίνια
  • 100 γρ. Ρόκα baby
  • Ξύσμα από 1 λάιμ ή λεμόνι
  • Χυμός από 1 λάιμ ή λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Υλικά για το βινεγκρέτ:

  • 10 γρ. μέλι
  • 100 ml.ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Χυμός από 2 λάιμ ή 2 κ.σ. λευκό ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

Εκτέλεση

Σαλάτα:

  • Κόβουμε με ένα μαχαίρι τα τοματίνια στα 8 και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Παίρνουμε το ξύσμα του λάιμ και το προσθέτουμε μαζί με το χυμό του στο μπολ με τις τομάτες να μαριναριστούν.
  • Κόβουμε το αβοκάντο κάθετα και το στρίβουμε οριζόντια. Με ένα μαχαίρι καρφώνουμε τη λεπίδα στον καρπό και τον αφαιρούμε. Βγάζουμε το δέρμα με ένα κουτάλι και κόβουμε το αβοκάντο σε κυβάκια και τα προσθέτουμε στις τομάτες.
  • Προσθέτουμε και την ρόκα.
  • Ξεπλένουμε καλά την κινόα σε ένα σουρωτήρι.
  • Τη ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με ζωμό που βράζει με λίγο αλάτι και την αφήνουμε για 20′ σε σιγανή φωτιά να βράσει.
  • Μόλις ετοιμαστεί σουρώνουμε την κινόα και την προσθέτουμε στο μπολ με τα ντοματίνια και το αβοκάντο, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.

Βινεγκρέτ:

  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.8
  • Χύνουμε ένα μέρος της βινεγκρέτ στη σαλάτα και ανακατεύουμε απαλά.