Υλικά για 2-4 άτομα:
- 3 σικορέ κομμένα σε φέτες
- 200 γρ. baby ρόκα
- 4 φιρίκια ή 2 μήλα κομμένα σε φέτες
- 6 φέτες μπέικον ή προσούτο
- 120 γρ. γκοργκοντζόλα
- 3 κ.σ. σουσάμι
- αλάτι
Για τη βινεγκρέτ
- 90 γρ. ξίδι
- 150 γρ. ελαιόλαδο ή σουσαμέλαιο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1/2 κ.σ. μέλι ή μαύρη ζάχαρη
- 1/2 κ.σ. θυμάρι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα ταψί στρώνουμε το προσούτο τη μία φέτα δίπλα στην άλλη και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 200 βαθμούς για 4-5′, και το βγάζουμε από το φούρνο.
- Στο μούλτι ή μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ.
- Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα σαλατικά, τα φιρίκια, τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα και προσθέτουμε την γκοργκοντζόλα, το προσούτο και το σουσάμι.