Υλικά για 2-4 άτομα:

  • 3 σικορέ κομμένα σε φέτες
  • 200 γρ. baby ρόκα
  • 4 φιρίκια ή 2 μήλα κομμένα σε φέτες
  • 6 φέτες μπέικον ή προσούτο
  • 120 γρ. γκοργκοντζόλα
  • 3 κ.σ. σουσάμι
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ

  • 90 γρ. ξίδι
  • 150 γρ. ελαιόλαδο ή σουσαμέλαιο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2  κ.σ. μέλι ή μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 κ.σ. θυμάρι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε ένα ταψί στρώνουμε το προσούτο τη μία φέτα δίπλα στην άλλη και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 200 βαθμούς για 4-5′, και το βγάζουμε από το φούρνο.
  • Στο μούλτι ή μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ.
  • Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα σαλατικά, τα φιρίκια, τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε τη σαλάτα και προσθέτουμε την γκοργκοντζόλα, το προσούτο και το σουσάμι.