Υλικά για 4 άτομα:

  • 120 γρ. κινόα βρασμένη σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας
  • 1/2 μαρούλι κομμένο
  • λάχανο κόκκινο
  • 1/2 μάτσο ρόκα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 100 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 αγγουράκι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 αβοκάντο ώριμο
  • σπόροι 1 ροδιού

Για τη βινεγκρέτ (θα βγουν 500 ml, θα χρησιμοποιήσουμε λιγότερη από τη μισή):

  • 2 λωτοί ώριμοι
  • 40 γρ. χυμός λεμονιού
  • 2 κ.σ. λευκό βαλσάμικο
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξερός δυόσμος
  • 2 κ.σ. μέλι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη βινεγκρέτ:

  • Χτυπάμε στο μούλτι τους λωτούς με τα υπόλοιπα υλικά πλην του ελαιόλαδου.
  • Προσθέτουμε το λάδι λίγο λίγο για να αφομοιώνεται.

Για τη σαλάτα:

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα με τη σειρά που γράφονται παραπάνω και στο τέλος προσθέτουμε τη βινεγκρέτ.