Υλικά για 4 άτομα:
- 120 γρ. κινόα βρασμένη σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας
- 1/2 μαρούλι κομμένο
- λάχανο κόκκινο
- 1/2 μάτσο ρόκα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 100 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 αγγουράκι κομμένο σε ροδέλες
- 1 αβοκάντο ώριμο
- σπόροι 1 ροδιού
Για τη βινεγκρέτ (θα βγουν 500 ml, θα χρησιμοποιήσουμε λιγότερη από τη μισή):
- 2 λωτοί ώριμοι
- 40 γρ. χυμός λεμονιού
- 2 κ.σ. λευκό βαλσάμικο
- 200 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξερός δυόσμος
- 2 κ.σ. μέλι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη βινεγκρέτ:
- Χτυπάμε στο μούλτι τους λωτούς με τα υπόλοιπα υλικά πλην του ελαιόλαδου.
- Προσθέτουμε το λάδι λίγο λίγο για να αφομοιώνεται.
Για τη σαλάτα:
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα με τη σειρά που γράφονται παραπάνω και στο τέλος προσθέτουμε τη βινεγκρέτ.