Υλικά για 2-4 άτομα:
Για τη σαλάτα:
- 300 γρ. κινόα βρασμένη και κρύα (βράζω μέχρι να μαλακώσει η κινόα όσο μας αρέσει)
- 2 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 100 γρ. σταφύλι λευκό κομμένες οι ρόγες στη μέση
- 100 γρ. σταφύλι κόκκινο χωρίς κουκούτσια κομμένες οι ρόγες στη μέση
- 1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 50 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
- 50 γρ. φιστίκι Αιγίνης καβουρδισμένο και χοντροκομμένο
- 50 γρ. ηλιόσπορο καβουρδισμένο
Για το dressing:
- 40 γρ. χυμό λεμονιού
- 80 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μέλι
- λίγη σκόνη μουστάρδας
- αλάτι, πιπέρι
Για τα μπουτάκια:
- 12 μπουτάκια κοπανάκι
- 150 γρ. σάλτσα σόγιας
- 2 κ.σ. κοφτές ζάχαρη καστανή
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γλ. κόλιανδρο τριμμένο
- 1 κ.γλ. κοφτό πάπρικα γλυκιά
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σαλάτα: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη σαλατιέρα, ανακατεύουμε απαλά και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Dressing: Χτυπάω όλα τα υλικά στο μούλτι ή σε βαζάκι με καπάκι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνω τη σαλάτα και βάζω στο ψυγείο μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
Κοτόπουλο: Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κοτόπουλο, σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε με τη μαρινάδα. Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Ψήνουμε με τη μαρινάδα (όλη ή όση θέλουμε) σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45′.