kinoakotopoulo

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 2-4 άτομα:

Για τη σαλάτα:

  • 300 γρ. κινόα βρασμένη και κρύα (βράζω μέχρι να μαλακώσει η κινόα όσο μας αρέσει)
  • 2 κλωνάρια σέλερυ ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. σταφύλι λευκό κομμένες οι ρόγες στη μέση
  • 100 γρ. σταφύλι κόκκινο χωρίς κουκούτσια κομμένες οι ρόγες στη μέση
  • 1 κ.σ. δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 50 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 50 γρ. φιστίκι Αιγίνης καβουρδισμένο και χοντροκομμένο
  • 50 γρ. ηλιόσπορο καβουρδισμένο

Για το dressing:

  • 40 γρ. χυμό λεμονιού
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • λίγη σκόνη μουστάρδας
  • αλάτι, πιπέρι

Για τα μπουτάκια:

  • 12 μπουτάκια κοπανάκι
  • 150 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. κοφτές ζάχαρη καστανή
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γλ. κόλιανδρο τριμμένο
  • 1 κ.γλ. κοφτό πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σαλάτα: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη σαλατιέρα, ανακατεύουμε απαλά και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Dressing: Χτυπάω όλα τα υλικά στο μούλτι ή σε βαζάκι με καπάκι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιχύνω τη σαλάτα και βάζω στο ψυγείο μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.

Κοτόπουλο: Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κοτόπουλο, σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε με τη μαρινάδα. Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Ψήνουμε με τη μαρινάδα (όλη ή όση θέλουμε) σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45′.