Υλικά για 2-4 άτομα:
- 1 μεγάλο φιλέτο κοτόπουλο
- 2-3 φέτες ψωμί κομμένες σε μικρούς κύβους
- 5-6 φέτες μπέικον
- 1 μαρούλι ή και άλλη πράσινη σαλάτα
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Για το ντρέσινγκ:
- 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό ελαφρύ
- 2 -3 αντζούγιες
- 2 κ.σ. παρμεζάνα
- λίγο σκόρδο (προαιρετικά)
- 1 κ.σ. ξίδι λευκό μπαλσάμικο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Αλατίζουμε το κοτόπουλο, βάζουμε ελαιόλαδο σε τηγάνι και ροδίζουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25΄.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τους κύβους ψωμιού, ελαιόλαδο και σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα ρηχό ταψί ρίχνουμε το ψωμί, χωρίς το σκόρδο, και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15′.
- Τηγανίζουμε το μπέικον για λίγα λεπτά και κόβουμε σε φέτες.
- Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
- Βάζουμε το μαρούλι σε ένα μεγάλο μπολ, αλατίζουμε λίγο και περιχύνουμε με το μισό ντρέσινγκ.
- Προσθέτουμε το μπέικον, το κοτόπουλο και τα κρουτόν, και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ.
- Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα ή φλοίδες παρμεζάνας.