Υλικά για 2-4 άτομα:

  • 1 μεγάλο φιλέτο κοτόπουλο
  • 2-3 φέτες ψωμί κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 5-6 φέτες μπέικον
  • 1 μαρούλι ή και άλλη πράσινη σαλάτα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για το ντρέσινγκ:

  • 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό ελαφρύ
  • 2 -3 αντζούγιες
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα
  • λίγο σκόρδο (προαιρετικά)
  • 1 κ.σ. ξίδι λευκό μπαλσάμικο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Αλατίζουμε το κοτόπουλο, βάζουμε ελαιόλαδο σε τηγάνι και ροδίζουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25΄.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τους κύβους ψωμιού, ελαιόλαδο και σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα ρηχό ταψί ρίχνουμε το ψωμί, χωρίς το σκόρδο, και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15′.
  • Τηγανίζουμε το μπέικον για λίγα λεπτά και κόβουμε σε φέτες.
  • Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
  • Βάζουμε το μαρούλι σε ένα μεγάλο μπολ, αλατίζουμε λίγο και περιχύνουμε με το μισό ντρέσινγκ.
  • Προσθέτουμε το μπέικον, το κοτόπουλο και τα κρουτόν, και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ.
  • Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα ή φλοίδες παρμεζάνας.