Υλικά για 6-8 άτομα:

  • 1/2 λάχανο ψιλοκομμένο
  • 2 σφιχτά αχλάδια σε φέτες
  • 1 ξινόμηλο σε λεπτές φέτες
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 25 γρ. σταφίδες και κράνμπερις μουλιασμένες σε νερό με μέλι
  • 1-2 κ.σ. λευκό ξίδι μπαλσάμικο
  • 40 γρ. μείγμα από αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα, και καρύδια

Για το πέστο παντζαριού:

  • 2 παντζάρια βρασμένα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 60 γρ. μείγμα από αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα, και καρύδια
  • 30 γρ. παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε όλα τα υλικά για το πέστο παντζαριού και διορθώνουμε με αλάτι, ξίδι, ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύουμε το λάχανο με αλάτι και προσθέτουμε τα αχλάδι και το ξινόμηλο με τον χυμό.
  • Ρίχνουμε τις σταφίδες και το μπαλσαμικό και από πάνω προσθέτουμε 4-5 κ.σ. πέστο.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ρίχνουμε από πάνω τους ξηρούς καρπούς.