Υλικά για 6-8 άτομα:
- 1/2 λάχανο ψιλοκομμένο
- 2 σφιχτά αχλάδια σε φέτες
- 1 ξινόμηλο σε λεπτές φέτες
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- 25 γρ. σταφίδες και κράνμπερις μουλιασμένες σε νερό με μέλι
- 1-2 κ.σ. λευκό ξίδι μπαλσάμικο
- 40 γρ. μείγμα από αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα, και καρύδια
Για το πέστο παντζαριού:
- 2 παντζάρια βρασμένα
- 50 ml ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- 60 γρ. μείγμα από αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρδισμένα, και καρύδια
- 30 γρ. παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε όλα τα υλικά για το πέστο παντζαριού και διορθώνουμε με αλάτι, ξίδι, ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε το λάχανο με αλάτι και προσθέτουμε τα αχλάδι και το ξινόμηλο με τον χυμό.
- Ρίχνουμε τις σταφίδες και το μπαλσαμικό και από πάνω προσθέτουμε 4-5 κ.σ. πέστο.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ρίχνουμε από πάνω τους ξηρούς καρπούς.