Υλικά για 4-8 άτομα:
- 1 κιλό παντζάρια μικρού μεγέθους προβρασμένα
- 20 κάστανα προβρασμέν
- 4 μικρά πορτοκάλια, χωρισμένα στις φέτες τους (κατά προτίμηση φιλεταρισμένες με κοφτερό μαχαιράκι, δηλαδή χωρίς τις ίνες και τη λεπτή φλούδα που χωρίζει τη μία από την άλλη)
- 1 μήλο, χωρίς τη φλούδα, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- 100 γρ. φουντούκια
- 4 ματσάκια baby ρόκα ή βαλεριάνα ή άλλη πράσινη σαλάτα
- 200 γρ.μανούρι
- αλάτι και πιπέρι
Για το ντρέσινγκ:
- 20 γρ. μουστάρδα πικάντικη
- ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
- 30 ml χυμός λεμονιού ή λευκό ξίδι μπαλσάμικο
- 60-80 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ σε ένα μπολάκι, με πιρούνι.
- Σε μεγάλη γαβάθα ανακατεύουμε τα παντζάρια, τα κάστανα, το πορτοκάλι, το μήλο, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε μερικές κουταλιές ντρέσινγκ και ανακατεύουμε απαλά.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ρόκα με ελάχιστο αλάτι και 1 κουταλιά σούπας από το ντρέσινγκ.
- Βάζουμε το μανούρι πάνω στη σαλάτα και από πάνω τη ρόκα και το φουντούκι, και ρίχνουμε όσο ντρέσινγκ έχει περισσέψει.