Υλικά για 4-8 άτομα:

  • 1 κιλό παντζάρια μικρού μεγέθους προβρασμένα
  •  20 κάστανα προβρασμέν
  •  4 μικρά πορτοκάλια, χωρισμένα στις φέτες τους (κατά προτίμηση φιλεταρισμένες με κοφτερό μαχαιράκι, δηλαδή χωρίς τις ίνες και τη λεπτή φλούδα που χωρίζει τη μία από την άλλη)
  •  1 μήλο, χωρίς τη φλούδα, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  •  100 γρ. φουντούκια
  •  4 ματσάκια baby ρόκα ή βαλεριάνα ή άλλη πράσινη σαλάτα
  •  200 γρ.μανούρι
  • αλάτι και πιπέρι

Για το ντρέσινγκ:

  • 20 γρ. μουστάρδα πικάντικη
  •  ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
  •  30 ml χυμός λεμονιού ή λευκό ξίδι μπαλσάμικο
  •  60-80 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ σε ένα μπολάκι, με πιρούνι.
  2. Σε μεγάλη γαβάθα ανακατεύουμε τα παντζάρια, τα κάστανα, το πορτοκάλι, το μήλο, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε μερικές κουταλιές ντρέσινγκ και ανακατεύουμε απαλά.
  3. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ρόκα με ελάχιστο αλάτι και 1 κουταλιά σούπας από το ντρέσινγκ.
  4. Βάζουμε το μανούρι πάνω στη σαλάτα και από πάνω τη ρόκα και το φουντούκι, και ρίχνουμε όσο ντρέσινγκ έχει περισσέψει.