Υλικά για 4-6 άτομα:
- 150 γρ. πλιγούρι
- 150 γρ. κους κους
- 150 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
- 1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
- ελαιόλαδο
- 2-3 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
- 1 πιπεριά κόκκινη ή Φλωρίνης κομμένη σε κύβους
- 2 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
- χυμός ενός λεμονιού
- κύμινο
- δυόσμος και μαϊντανός
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ρεβίθια με το κρεμμύδι για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα σουρώνουμε και κρατάμε όσο από το κρεμμύδι θέλουμε για τη σαλάτα.
- Βράζουμε το πλιγούρι και το κους κους για 10΄, το σουρώνουμε και το βάζουμε σε σαλατιέρα.
- Απλώνουμε τα λαχανικά σε ταψί, περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και κύμινο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20′ περίπου.
- Ρίχνουμε τα ρεβίθια και τα λαχανικά στη σαλατιέρα.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, περιχύνουμε με ελαιόλαδο, βάζουμε και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.