Υλικά για 4-6 άτομα:

  • 150 γρ. πλιγούρι
  • 150 γρ. κους κους
  • 150 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
  • ελαιόλαδο
  • 2-3 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
  • 1 πιπεριά κόκκινη ή Φλωρίνης κομμένη σε κύβους
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
  • χυμός ενός λεμονιού
  • κύμινο
  • δυόσμος και μαϊντανός

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα ρεβίθια με το κρεμμύδι για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τα σουρώνουμε και κρατάμε όσο από το κρεμμύδι θέλουμε για τη σαλάτα.
  • Βράζουμε το πλιγούρι και το κους κους για 10΄, το σουρώνουμε και το βάζουμε σε σαλατιέρα.
  • Απλώνουμε τα λαχανικά σε ταψί, περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και κύμινο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20′ περίπου.
  • Ρίχνουμε τα ρεβίθια και τα λαχανικά στη σαλατιέρα.
  • Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, περιχύνουμε με ελαιόλαδο, βάζουμε και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.