Υλικά για 2-4 άτομα:
- 6 σπαράγγια βρασμένα
- 100 γρ. baby σπανάκι
- 100 γρ. μαρούλι πράσινο και κόκκινο
- 20 γρ. ρόκα
- 2 αβγά βρασμένα σε φέτες
- 50 γρ. λαδοτύρι ή κασέρι σε φλέικς
- 1 κ.σ. κουκουνάρι καβουρντισμένο
Για τη βινεγκρέτ:
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πετιμέζι
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.σ. μπαλσάμικο λευκό
- αλάτ, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα βαζάκι τα υλικά για τη βινεγκρέτ και χτυπάμε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Τοποθετούμε σε μια μεγάλη πιατέλα το μαρούλι, το σπανάκι, τη ρόκα και τα σπαράγγια, και αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε τα αβγά και το κουκουνάρι.
- Ρίχνουμε τη βινεγκρέτ και μετά το τυρί.