Υλικά για 2-4 άτομα:

  • 2 ροδάκινα
  • 100 γραμ. ρόκα
  • 20 γραμ. φουντούκια
  • 20 γραμ. καρύδια
  • 20 γραμ. κολοκυθόσπορος
  • 50 γρ. ροκφόρ
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
  • ⅓ φλ. ελαιόλαδο
  • ¼ φλ. βαλσαμικό ξίδι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε, στεγνώνουμε τα  ροδάκινα και τα κόβουμε σε τέταρτα.
  • Ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο ή το τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Αλατίζουμε ελαφρά και τρίβουμε λίγο πιπέρι, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε καυτό σχαροτήγανο για λίγα λεπτά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το μέλι και το βαλσαμικό ξίδι, αλάτι, την κρέμα βαλσαμικού, ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα ροδάκινα.Τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο.
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία βάζουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς, τα φουντούκια, τον κολοκυθόσπορο και τα καρύδια να ζεσταθούν για λίγα λεπτά. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε την ρόκα σε μια ανοιχτή πιατέλα.
  • Βάζουμε το ροκφόρ στη σαλάτα.
  • Τοποθετούμε τα ψητά ροδάκινα ολόγυρα στην σαλάτα και γαρνίρουμε με λίγη κρέμα βαλσαμικού.