Υλικά για 2-4 άτομα:
- 2 ροδάκινα
- 100 γραμ. ρόκα
- 20 γραμ. φουντούκια
- 20 γραμ. καρύδια
- 20 γραμ. κολοκυθόσπορος
- 50 γρ. ροκφόρ
- 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού
- ⅓ φλ. ελαιόλαδο
- ¼ φλ. βαλσαμικό ξίδι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε, στεγνώνουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε τέταρτα.
- Ζεσταίνουμε το σχαροτήγανο ή το τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
- Αλατίζουμε ελαφρά και τρίβουμε λίγο πιπέρι, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε καυτό σχαροτήγανο για λίγα λεπτά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το μέλι και το βαλσαμικό ξίδι, αλάτι, την κρέμα βαλσαμικού, ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα ροδάκινα.Τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και χωρίς λιπαρή ουσία βάζουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς, τα φουντούκια, τον κολοκυθόσπορο και τα καρύδια να ζεσταθούν για λίγα λεπτά. Τα αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε την ρόκα σε μια ανοιχτή πιατέλα.
- Βάζουμε το ροκφόρ στη σαλάτα.
- Τοποθετούμε τα ψητά ροδάκινα ολόγυρα στην σαλάτα και γαρνίρουμε με λίγη κρέμα βαλσαμικού.