Υλικά για 2 άτομα:
- 2 φλιτζάνια σπανάκι πλυμένο, στεγνωμένο
- 1 φλιτζάνι φακές βρασμένες σε νερό με αλάτι για 25-30′
- 1καρότο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 1 κ.γλ. ξερό δυόσμο
- 2 κ.σ. καρύδια χοντροσπασμένα
Για το ντρέσινγκ:
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- 1 κ.γλ. μουστάρδα
- χυμό από 1/2 πορτοκάλι
- αλάτι, πιπέρι
Εκέλεση
- Βάζουμε το σπανάκι σε μια σαλατιέρα, από πάνω τις φακές, το δυόσμο και τα καρύδια, και γύρω γύρω το καρότο.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.