salatafakes

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 2 άτομα:

  • 2 φλιτζάνια σπανάκι πλυμένο, στεγνωμένο
  • 1 φλιτζάνι φακές βρασμένες σε νερό με αλάτι για 25-30′
  • 1καρότο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κ.γλ. ξερό δυόσμο
  • 2 κ.σ. καρύδια χοντροσπασμένα

Για το ντρέσινγκ:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα
  • χυμό από 1/2 πορτοκάλι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκέλεση

  • Βάζουμε το σπανάκι σε μια σαλατιέρα, από πάνω τις φακές, το δυόσμο και τα καρύδια, και γύρω γύρω το καρότο.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.