salatafasolakia

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 2-4 άτομα:

  • 250 γρ. φασολάκια στρογγυλά, κατεψυγμένα
  • 6 ξερά σύκα κομμένα στα 4
  • 1 ξερό κρεμμύδι, μικρό, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 μπάλα μοτσαρέλα
  • 2 κ.σ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκομμένα

Για τη σος:

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1 κ.σ. μαρμελάδα σύκο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Μαγειρεύουμε τα φασολάκια σε νερό αλατισμένο για 10-15′ μέχρι να γίνουν τόσο τραγανά όσα μας αρέσει.
  • Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε μπολ με παγωμένο νερό.
  • Αφού κρυώσουν, τα σουρώνουμε και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος μέσα σε ένα δοχείο με καπάκι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
  • Τοποθετούμε τα φασολάκια σε μια πιατέλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα σύκα, τη μοτσαρέλα και τα φουντούκια και περιχύνουμε με τη σος.