Υλικά για 2-4 άτομα:
- 250 γρ. φασολάκια στρογγυλά, κατεψυγμένα
- 6 ξερά σύκα κομμένα στα 4
- 1 ξερό κρεμμύδι, μικρό, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 1 μπάλα μοτσαρέλα
- 2 κ.σ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
Για τη σος:
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μπαλσάμικο
- 1 κ.σ. μαρμελάδα σύκο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Μαγειρεύουμε τα φασολάκια σε νερό αλατισμένο για 10-15′ μέχρι να γίνουν τόσο τραγανά όσα μας αρέσει.
- Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε μπολ με παγωμένο νερό.
- Αφού κρυώσουν, τα σουρώνουμε και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος μέσα σε ένα δοχείο με καπάκι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
- Τοποθετούμε τα φασολάκια σε μια πιατέλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα σύκα, τη μοτσαρέλα και τα φουντούκια και περιχύνουμε με τη σος.