Υλικά για 2-4 άτομα:

  • 6-8 σύκα ώριμα, κομμένα στη μέση
  • 100γρ. μπλε τυρί της αρεσκείας μας σε χοντρά κομμάτια
  • 1/2 ματσάκι ρόκα και 1/2 μαρούλι
  • 6-8 φέτες προσούτο ψημένο ελαφρώς στον φούρνο
  • 2 κ. σ. βαλσαμικό ξίδι,
  • 6 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πετιμέζι
  • 1κ.γλ. μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα πράσινα λαχανικά σε μια πιατέλα.
  • Προσθέτουμε από πάνω τα σύκα, το τυρί και το προσούτο.
  • Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολάκι, τα χτυπάμε με το σύρμα και περιχύνουμε τη σαλάτα.