Υλικά για 2-4 άτομα:
- 6-8 σύκα ώριμα, κομμένα στη μέση
- 100γρ. μπλε τυρί της αρεσκείας μας σε χοντρά κομμάτια
- 1/2 ματσάκι ρόκα και 1/2 μαρούλι
- 6-8 φέτες προσούτο ψημένο ελαφρώς στον φούρνο
- 2 κ. σ. βαλσαμικό ξίδι,
- 6 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πετιμέζι
- 1κ.γλ. μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα πράσινα λαχανικά σε μια πιατέλα.
- Προσθέτουμε από πάνω τα σύκα, το τυρί και το προσούτο.
- Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολάκι, τα χτυπάμε με το σύρμα και περιχύνουμε τη σαλάτα.