Υλικά για 2-4 άτομα:

  • 4 παντζάρια
  • 200 γρ. ανάμεικτα σαλατικά
  • 4 φέτες κατσικίσιο τυρί από κατσικίσιο κορμό

Για τη βινεγκρέτ:

  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 κ.σ. λευκό μπαλσάμικο ξίδι
  • 1 κ.γλ. θυμάρι ξερό
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.γλ. μέλι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Τυλίγουμε τα παντζάρια σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40-45′ μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με το μαχαίρι.
  • Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στα 4.

Για τη βινεγκρέτ και τη συναρμόλογηση:

  • Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ και τα ανακατεύουμε με τα σαλατικά και τα παντζάρια.
  • Ζεσταίνουμε το τυρί στο γκριλ και το βάζουμε στη σαλάτα.