Υλικά για 2-4 άτομα:
- 4 παντζάρια
- 200 γρ. ανάμεικτα σαλατικά
- 4 φέτες κατσικίσιο τυρί από κατσικίσιο κορμό
Για τη βινεγκρέτ:
- 150 γρ. ελαιόλαδο
- 5 κ.σ. λευκό μπαλσάμικο ξίδι
- 1 κ.γλ. θυμάρι ξερό
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.γλ. μέλι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Τυλίγουμε τα παντζάρια σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40-45′ μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με το μαχαίρι.
- Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στα 4.
Για τη βινεγκρέτ και τη συναρμόλογηση:
- Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ και τα ανακατεύουμε με τα σαλατικά και τα παντζάρια.
- Ζεσταίνουμε το τυρί στο γκριλ και το βάζουμε στη σαλάτα.