Υλικά για 4 άτομα:
Για τη σαλάτα
- 2 μαρούλια ή άισμπεργκ, καθαρισμένα, χωρισμένα στα φύλλα τους, ή χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα μάς αρέσει, χοντροκομμένη
- 200 γρ. φιλέτο κοτόπουλο βρασμένο και περασμένο από το σχαροτήγανο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 100 γρ. φλούδες παρμεζάνας (κομμένες με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε πατάτες) ή γραβιέρα Σαν Μιχάλη Σύρου ή πεκορίνο
Για τα κρουτόν
- 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 4 φέτες ψωμί, χωρίς την κόρα,σε κυβάκια του 1 εκ.
- ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
- 4 κ.σ. σπιτική μαγιονέζα (βλέπε συνταγή σάντουιτς με κοτόπουλο πανέ και σπιτική μαγιονέζα) ή εμπορίου
- 5 – 6 φιλέτα αντσούγιας σε λάδι, πλυμένα, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Κρουτόν:
- Τρίβουμε το σκόρδο στις φέτες πριν τις κόψουμε κυβάκια, και τα βάζουμε σε ρηχό ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
- Ρίχνουμε λάδι και ανακατεύουμε τα κυβάκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα για 15-20′.
Σάλτσα:
- Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τις αντζούγιες.
Σαλάτα:
- Ρίχνουμε στο μπολ τα σαλατικά, το κοτόπουλο, τη σάλτσα, ανακατεύουμε και τέλος σκορπίζουμε τις φλούδες παρμεζάνας και τα κρουτόν.