Υλικά για 4 άτομα:

Για τη σαλάτα

  • 2 μαρούλια ή άισμπεργκ, καθαρισμένα, χωρισμένα στα φύλλα τους, ή χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα μάς αρέσει, χοντροκομμένη
  • 200 γρ. φιλέτο κοτόπουλο βρασμένο και περασμένο από το σχαροτήγανο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. φλούδες παρμεζάνας (κομμένες με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε πατάτες) ή γραβιέρα Σαν Μιχάλη Σύρου ή πεκορίνο

Για τα κρουτόν

  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 4 φέτες ψωμί, χωρίς την κόρα,σε κυβάκια του 1 εκ.
  • ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

  • 4 κ.σ. σπιτική μαγιονέζα (βλέπε συνταγή σάντουιτς με κοτόπουλο πανέ και σπιτική μαγιονέζα) ή εμπορίου
  • 5 – 6 φιλέτα αντσούγιας σε λάδι, πλυμένα, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Κρουτόν:

  • Τρίβουμε το σκόρδο στις φέτες πριν τις κόψουμε κυβάκια, και τα βάζουμε σε ρηχό ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ρίχνουμε λάδι και ανακατεύουμε τα κυβάκια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα για 15-20′.

Σάλτσα:

  • Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με τις αντζούγιες.

Σαλάτα:

  •  Ρίχνουμε στο μπολ τα σαλατικά, το κοτόπουλο, τη σάλτσα, ανακατεύουμε και τέλος σκορπίζουμε τις φλούδες παρμεζάνας και τα κρουτόν.