Υλικά:
- 2 βολβούς φινόκιο
- 2 καρότα
- 1 κομμάτι σέλερυ
- 1 ξινόμηλο (ή Granny Smith)
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Για το ντρέσινγκ:
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 150-160 γρ. γκοργκοντζόλα
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τους βολβούς φινόκιο αφαιρώντας τα σκληρά, εξωτερικά φύλλα. Κόβουμε τους βολβούς στη μέση, τους πλένουμε με κρύο νερό, τους στραγγίζουμε καλά και τους κόβουμε στη μέση.
- Κόβουμε τα καρότα σε λεπτές λωρίδες.
- Καθαρίζουμε το σέλερυ αφαιρώντας τα σκληρά, εξωτερικά φύλλα. Κόβουμε τα κοτσάνια σε λεπτές φέτες.
- Κόβουμε το μήλο σε λεπτές φέτες.
- Βάζουμε τα λαχανικά σε μια σαλατιέρα μαζί με το σκόρδο και το μήλο. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το λεμόνι και το λάδι.
- Κόβουμε την γκοργκοντζόλα σε κύβους και τη ζεσταίνουμε σ’ ένα κατσαρολάκι με το λάδι. Την αφήνουμε να λιώσει σιγά σιγά σε πολύ χαμηλή φωτιά (3 για καινούριες κουζίνες, 1 για παλιές), ανακατεύοντας συνεχώς. Αφού γίνει κρέμα, τη ρίχνουμε στα λαχανικά.
- Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.