Υλικά:

  • 2 βολβούς φινόκιο
  • 2 καρότα
  • 1 κομμάτι σέλερυ
  • 1 ξινόμηλο (ή Granny Smith)
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για το ντρέσινγκ:

  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 150-160 γρ. γκοργκοντζόλα
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε τους βολβούς φινόκιο αφαιρώντας τα σκληρά, εξωτερικά φύλλα. Κόβουμε τους βολβούς στη μέση, τους πλένουμε με κρύο νερό, τους στραγγίζουμε καλά και τους κόβουμε στη μέση.
  • Κόβουμε τα καρότα σε λεπτές λωρίδες.
  • Καθαρίζουμε το σέλερυ αφαιρώντας τα σκληρά, εξωτερικά φύλλα. Κόβουμε τα κοτσάνια σε λεπτές φέτες.
  • Κόβουμε το μήλο σε λεπτές φέτες.
  • Βάζουμε τα λαχανικά σε μια σαλατιέρα μαζί με το σκόρδο και το μήλο. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το λεμόνι και το λάδι.
  • Κόβουμε την γκοργκοντζόλα σε κύβους και τη ζεσταίνουμε σ’ ένα κατσαρολάκι με το λάδι. Την αφήνουμε να λιώσει σιγά σιγά σε πολύ χαμηλή φωτιά (3 για καινούριες κουζίνες, 1 για παλιές), ανακατεύοντας συνεχώς. Αφού γίνει κρέμα, τη ρίχνουμε στα λαχανικά.
  • Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.