Υλικά:

  • 1 άισμπεργκ (γύρω στα 400 γρ.)
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. κάππαρη (μπορούμε και λίγο παραπάνω αν θέλουμε)
  • 1 ψαρονέφρι (περίπου 250 γρ.)
  • ελαιόλαδο
  • θυμάρι (ή ρίγανη)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το ντρέσινγκ:

  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι
  • 1 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό
  • 1/2 κ.γλ. μουστάρδα
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 10 φουντούκια
  • αλάτι

Εκτέλεση:

  • Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι, το περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, το πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.
  • Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 40-45΄.
  • Όταν κρυώσει, το ξεψαχνίζουμε με τα χέρια μας.
  • Ψιλοκόβουμε το άισμπεργκ, κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια και στραγγίζουμε την κάππαρη.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Ανακατεύουμε το άισμπεργκ με το χοιρινό, τα κρεμμύδια, την κάππαρη και το ντρέσινγκ.

Σημείωση: Αν δεν έχουμε άισμπεργκ, μπορούμε να βάλουμε μαρούλι ή ανάμεικτα πράσινα λαχανικά. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε και χαλούμι ψημένο στην τοστιέρα. Αντί για φουντούκια, χρησιμοποιούμε καρύδια.