Υλικά:
- 1 άισμπεργκ (γύρω στα 400 γρ.)
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι
- 1 κ.σ. κάππαρη (μπορούμε και λίγο παραπάνω αν θέλουμε)
- 1 ψαρονέφρι (περίπου 250 γρ.)
- ελαιόλαδο
- θυμάρι (ή ρίγανη)
- αλάτι
- πιπέρι
Για το ντρέσινγκ:
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βαλσάμικο ξίδι
- 1 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
- 1/2 κρεμμύδι ξερό
- 1/2 κ.γλ. μουστάρδα
- 1/2 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 10 φουντούκια
- αλάτι
Εκτέλεση:
- Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι, το περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, το πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι και το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.
- Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 40-45΄.
- Όταν κρυώσει, το ξεψαχνίζουμε με τα χέρια μας.
- Ψιλοκόβουμε το άισμπεργκ, κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια και στραγγίζουμε την κάππαρη.
- Βάζουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Ανακατεύουμε το άισμπεργκ με το χοιρινό, τα κρεμμύδια, την κάππαρη και το ντρέσινγκ.
Σημείωση: Αν δεν έχουμε άισμπεργκ, μπορούμε να βάλουμε μαρούλι ή ανάμεικτα πράσινα λαχανικά. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε και χαλούμι ψημένο στην τοστιέρα. Αντί για φουντούκια, χρησιμοποιούμε καρύδια.