Υλικά για 4 άτομα:

  • 2 μικρά φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
  • 300-400 γρ. σπανάκι πλυμένο κια στεγνό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο ή λευκό ξίδι (ή το κανονικό, αν δεν έχετε άλλο)
  • 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 ξινόμηλο (ή σκληρό μήλο τύπου στράρκιν) τριμμένο στον τρίφτη
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα σέικερ και τα χτυπάμε. (Δε θα γίνει ομοιογενής η σάλτσα.)
  • Αλείφουμε τις λωρίδες κοτόπουλου με λάδι, τις βάζουμε σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20′. Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο γκριλ για άλλα 5-10΄. (Εναλλακτικά, μπορούμε να βράσουμε το κοτόπουλο για 15-20 ‘ και να το ψήσουμε στο γκριλ για άλλα 5-10’.)
  • Βάζουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα σε ένα μπολ και αφήνουμε για 20′, ώστε να απορροφήσουν αρώματα από τη σάλτσα.
  • Βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, το κοτόπουλο και τη σάλτσα.