Υλικά για 4 άτομα:
- 2 κ.σ. μαργαρίνη
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κούπα καρύδια κομμένα στη μέση
- 1 κ.γλ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. ξίδι
- 1 κ.σ. μηλόξιδο
- 1/3 κούπας ελαιόλαδο (ή και λίγο περισσότερο)
- αλάτι,πιπέρι
- 100 γρ. προσούτο
- 250 γρ. σπανάκι χοντοκομμένο
- 150 γρ. ρόκα
- ρόδι
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα καρύδια.
- Τα γυρίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Χτυπάμε τη μουστάρδα και τα ξίδια με το σύρμα σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το σπανάκι και τη ρόκα σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε με τα χέρια να πάει παντού.
- Τοποθετούμε από πάνω το προσούτο σε φέτες και πασπαλίζουμε με ρόδι.
Σημείωση: Μπορούμε να ξεροψήσουμε το προσούτο απλώνοντάς το σε αλουμινόχαρτο και βάζοντάς το στο φούρνο για 5′ στους 180 βαθμούς.