Υλικά για 4 άτομα:

  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κούπα καρύδια κομμένα στη μέση
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο (ή και λίγο περισσότερο)
  • αλάτι,πιπέρι
  • 100 γρ. προσούτο
  • 250 γρ. σπανάκι χοντοκομμένο
  • 150 γρ. ρόκα
  • ρόδι

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα καρύδια.
  • Τα γυρίζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Χτυπάμε τη μουστάρδα και τα ξίδια με το σύρμα σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το σπανάκι και τη ρόκα σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε με τα χέρια να πάει παντού.
  • Τοποθετούμε από πάνω το προσούτο σε φέτες και πασπαλίζουμε με ρόδι.

Σημείωση: Μπορούμε να ξεροψήσουμε το προσούτο απλώνοντάς το σε αλουμινόχαρτο και βάζοντάς το στο φούρνο για 5′ στους 180 βαθμούς.