Υλικά για 2 άτομα:
- 500 γρ. σαρδέλες φιλεταρισμένες
- 1/2 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1/3 φλιτζάνι λευκό κρασί
- λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. κάππαρη ξαρμυδισμένη και ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο περασμένη από την πρέσα σκόρδου
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε “διπλωμένες και κλειστές” τις φιλεταρισμένες σαρδέλες σε ένα ταψάκι ή πυρέξ και αλατίζουμε.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και την κάππαρη και ανακατεύουμε για 1′.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 3-4′ να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτουμε τη μουστάρδα.
- Ανακατεύουμε, ρίχνουμε το μαϊντανό και πιπέρι και αδειάζουμε το μείγμα πάνω στις σαρδέλες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-30′. Τελειώνουμε για 1′ στο γκριλ.
Σημείωση: Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή είναι να χτυπήσουμε στο μούλτι 4 κ.σ. ελαιόλαδο με 1 κ.σ. κάππαρη και 1 κ.σ. μουστάρδα και το 1/4 από κόκκινη, κίτρινη και πορτοκαλί πιπεριά. Με αυτό το μείγμα να περιχύσουμε τις σαρδέλες, να τις ανακατέψουμε λίγο με τα χέρια και να ψήσουμε όπως αναφέρεται παραπάνω.