sardeles

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 2 άτομα:

  • 500 γρ. σαρδέλες φιλεταρισμένες
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/3 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. κάππαρη ξαρμυδισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο περασμένη από την πρέσα σκόρδου
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε “διπλωμένες και κλειστές” τις φιλεταρισμένες σαρδέλες σε ένα ταψάκι ή πυρέξ και αλατίζουμε.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και την κάππαρη και ανακατεύουμε για 1′.
  • Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 3-4′ να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτουμε τη μουστάρδα.
  • Ανακατεύουμε, ρίχνουμε το μαϊντανό και πιπέρι και αδειάζουμε το μείγμα πάνω στις σαρδέλες.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-30′. Τελειώνουμε για 1′ στο γκριλ.

 

Σημείωση: Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή είναι να χτυπήσουμε στο μούλτι 4 κ.σ. ελαιόλαδο με 1 κ.σ. κάππαρη και 1 κ.σ. μουστάρδα και το 1/4 από κόκκινη, κίτρινη και πορτοκαλί πιπεριά. Με αυτό το μείγμα να περιχύσουμε τις σαρδέλες, να τις ανακατέψουμε λίγο με τα χέρια και να ψήσουμε όπως αναφέρεται παραπάνω.