Υλικά για ορθογώνια φόρμα 30 εκ.:

  • 100 mlχλιαρό γάλα
  • 200 γρ. μαργαρίνη σ θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 350 γρ. φαρίνα (κοσκινισμένη)
  • ξύσμα από 2-3 μανταρίνια
  • 100ml χυμός μανταρινιού
  • 1-2 βανίλιες

Για το σιρόπι:

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 160 ml χυμός μανταρινιού
  • 80 ml νερό
  • φλούδα μανταρίνι

Για τα καραμελωμένα καρύδια:

  • 100 γρ. νερό
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. καρύδια σπασμένα σε κομμάτια

Εκτέλεση

Τα καρύδια:

  • Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και αφήνουμε να αρχίσουν να βράζουν.
  • Έπειτα προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε για να λιώσει και όταν έχει αρχίσει να σώνεται το νερό προσθέτουμε και τα καρύδια.
  • Ανακατεύουμε συχνά, ειδικά στο τέλος που θα έχει σωθεί το νερό και θα καραμελώνουν τα καρύδια.
  • Τα απλώνουμε σε μια πιατέλα να κρυώσουν.

Σημείωση: Χρησιμοποιούμε για το γλυκό όσα θέλουμε και τα υπόλοιπα τα φυλάσσουμε σε ένα γυάλινο βάζο.

Το κέικ:

  • Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για 3-4′.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και ρίχνουμε και το ξύσμα.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι, το γάλα και το χυμό.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε βουτυρώσει.
  • Βάζουμε από πάνω τα καρύδια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα (ανάλογα το φούρνο, αρκεί να βγαίνει η λεπίδα του μαχαιριού καθαρή όταν τη βυθίσουμε στο κέικ).
  • Αν το κέικ κοκκινίσει από πάνω, αλλά δεν έχει γίνει στο εσωτερικό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Το σιρόπι:

  • 10′ πριν βγάλουμε το κέικ από το φούρνο φτιάχνουμε το σιρόπι.
  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά και από τη στιγμή που θα πάρει βράση αφήνουμε για 6-7′. (Αν θέλουμε, κατεβάζουμε λίγο τη θερμοκρασία.)
  • Αφού βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, αφήνουμε για 15΄ να κρυώσει λίγο.
  • Εντωμεταξύ και το σιρόπι θα έχει γίνει χλιαρό.
  • Κόβουμε το κέικ μέσα στη φόρμα και περιχύνουμε με το σιρόπι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε τη σοκολάτα.

Η σοκολάτα:

  • Ζεσταίνουμε την κρέμα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, βάζουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.
  • Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε το γλυκό.
  • Βάζουμε στο ψυγείο μετά 15′-20′.