Υλικά για ορθογώνια φόρμα 30 εκ.:
- 100 mlχλιαρό γάλα
- 200 γρ. μαργαρίνη σ θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 350 γρ. φαρίνα (κοσκινισμένη)
- ξύσμα από 2-3 μανταρίνια
- 100ml χυμός μανταρινιού
- 1-2 βανίλιες
Για το σιρόπι:
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. μέλι
- 160 ml χυμός μανταρινιού
- 80 ml νερό
- φλούδα μανταρίνι
Για τα καραμελωμένα καρύδια:
- 100 γρ. νερό
- 1 κ.γλ. μέλι
- 20 γρ. ζάχαρη
- 125 γρ. καρύδια σπασμένα σε κομμάτια
Εκτέλεση
Τα καρύδια:
- Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και αφήνουμε να αρχίσουν να βράζουν.
- Έπειτα προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε για να λιώσει και όταν έχει αρχίσει να σώνεται το νερό προσθέτουμε και τα καρύδια.
- Ανακατεύουμε συχνά, ειδικά στο τέλος που θα έχει σωθεί το νερό και θα καραμελώνουν τα καρύδια.
- Τα απλώνουμε σε μια πιατέλα να κρυώσουν.
Σημείωση: Χρησιμοποιούμε για το γλυκό όσα θέλουμε και τα υπόλοιπα τα φυλάσσουμε σε ένα γυάλινο βάζο.
Το κέικ:
- Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για 3-4′.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και ρίχνουμε και το ξύσμα.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι, το γάλα και το χυμό.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε βουτυρώσει.
- Βάζουμε από πάνω τα καρύδια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα (ανάλογα το φούρνο, αρκεί να βγαίνει η λεπίδα του μαχαιριού καθαρή όταν τη βυθίσουμε στο κέικ).
- Αν το κέικ κοκκινίσει από πάνω, αλλά δεν έχει γίνει στο εσωτερικό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Το σιρόπι:
- 10′ πριν βγάλουμε το κέικ από το φούρνο φτιάχνουμε το σιρόπι.
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά και από τη στιγμή που θα πάρει βράση αφήνουμε για 6-7′. (Αν θέλουμε, κατεβάζουμε λίγο τη θερμοκρασία.)
- Αφού βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, αφήνουμε για 15΄ να κρυώσει λίγο.
- Εντωμεταξύ και το σιρόπι θα έχει γίνει χλιαρό.
- Κόβουμε το κέικ μέσα στη φόρμα και περιχύνουμε με το σιρόπι.
- Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε τη σοκολάτα.
Η σοκολάτα:
- Ζεσταίνουμε την κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, βάζουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε το γλυκό.
- Βάζουμε στο ψυγείο μετά 15′-20′.