Υλικά για 25 κομμάτια των 28 γρ.:
Για τη ζύμη:
- 375 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
- 100 ml ξηρό κρασί (λευκό, ροζέ, κόκκινο)
- 40 γρ. ζάχαρη άχνη
- 3 γρ. μπέικιν πάουντερ
- λίγο γαρύφαλλο τριμμένο
Για τη γέμιση:
- 100 γρ. καρύδια τριμμένα στο μούλτι, όχι σκόνη
- 200 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
Για πασπάλισμα:
- ζάχαρη άχνη
- κανέλα
Εκτέλεση
- Φτιάχνουμε πρώτα τη γέμιση ανακατεύοντας τα τριμμένα καρύδια με τη μαρμελάδα πορτοκάλι.
- Για τη ζύμη βάζουμε σε μπολ το λιωμένο βούτυρο, το λευκό ξηρό κρασί και τη ζάχαρη άχνη.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το τριμμένο γαρύφαλλο και ζυμώνουμε.
- Αφήνουμε για 15 λεπτά τη ζύμη να ξεκουραστεί και στη συνέχεια πλάθουμε σε μικρά κομμάτια τη ζύμη, τα ανοίγουμε και μοιράζουμε τη γέμιση.
- Κλείνουμε τα σκαλτσουνάκια τα βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς αέρα για περίπου 8′.
- Αφού ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, κανέλλα και σερβίρουμε.