Υλικά για 25 κομμάτια των 28 γρ.:

Για τη ζύμη:

  • 375 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 100 ml ξηρό κρασί (λευκό, ροζέ, κόκκινο)
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 3 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • λίγο γαρύφαλλο τριμμένο

Για τη γέμιση:

  • 100 γρ. καρύδια τριμμένα στο μούλτι, όχι σκόνη
  • 200 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι

Για πασπάλισμα:

  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα

Εκτέλεση

  • Φτιάχνουμε πρώτα τη γέμιση ανακατεύοντας τα τριμμένα καρύδια με τη μαρμελάδα πορτοκάλι.
  • Για τη ζύμη βάζουμε σε μπολ το λιωμένο βούτυρο, το λευκό ξηρό κρασί και τη ζάχαρη άχνη.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το τριμμένο γαρύφαλλο και ζυμώνουμε.
  • Αφήνουμε για 15 λεπτά τη ζύμη να ξεκουραστεί και στη συνέχεια πλάθουμε σε μικρά κομμάτια τη ζύμη, τα ανοίγουμε και μοιράζουμε τη γέμιση.
  • Κλείνουμε τα σκαλτσουνάκια τα βάζουμε σε ταψί και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς αέρα για περίπου 8′.
  •  Αφού ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, κανέλλα και σερβίρουμε.