Υλικά για 2 άτομα:

  •  2 σκουμπριά
  • 200-300 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2-3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνιθος (προαιρετικά)
  • 5-6 φυλλαράκια φρέσκος δυόσμος ή 1 κ.γλ.ξερός
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Περιχύνουμε με λάδι ένα πυρέξ, βάζουμε από πάνω τα χορταρικά και τα καρότα και προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο λάδι ακόμη.
  • Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20′.
  • Βάζουμε και τα ψάρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20-25′.
  • Όταν έχουν ψηθεί τα ψάρια από τη μια μεριά, τα γυρίζουμε από την άλλη. Αν ενδιάμεσα έχει σωθεί το νερό, προσθέτουμε λίγο ακόμα.

 

Σημείωση: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλο ψάρι όπως κεφάλι, κολιό, παλαμίδα, τόνο, αρκεί να είναι λιπαρό.