Υλικά για 2 άτομα:
- 2 σκουμπριά
- 200-300 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2-3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι άνιθος (προαιρετικά)
- 5-6 φυλλαράκια φρέσκος δυόσμος ή 1 κ.γλ.ξερός
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Περιχύνουμε με λάδι ένα πυρέξ, βάζουμε από πάνω τα χορταρικά και τα καρότα και προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο λάδι ακόμη.
- Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20′.
- Βάζουμε και τα ψάρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20-25′.
- Όταν έχουν ψηθεί τα ψάρια από τη μια μεριά, τα γυρίζουμε από την άλλη. Αν ενδιάμεσα έχει σωθεί το νερό, προσθέτουμε λίγο ακόμα.
Σημείωση: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλο ψάρι όπως κεφάλι, κολιό, παλαμίδα, τόνο, αρκεί να είναι λιπαρό.