Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:
- 250 γρ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κύβους
- 125 γρ. ζάχαρη άχνη
- 250 γρ. αλεύρι
- 125 γρ. ρυζάλευρο
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το ρυζάλευρο.
- Σε ένα άλλο μπολ αναμειγνύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε και τα άλευρα και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
- Βάζουμε τη ζύμη στη φόρμα και πιέζουμε με τα χέρια μας να απλωθεί και να γίνει ισόπαχη.
- Τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι και τη χαράσσουμε σε κομμάτια όπως την πίτσα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50′.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα και κόβουμε τα κομμάτια.
Σημείωση: Είχα διαβάσει κάπου ότι το ρυζάλευρο των βρεφών δεν είναι κατάλληλο, γιατί είναι ψημένο. Οπότε έβαλα στο μπλέντερ λίγο λίγο μια συσκευασία ρύζι καρολίνα, το άλεσα και το κοσκίνισα, γιατί δεν γίνεται σκόνη. Είναι χρονοβόρα διαδικασία. Εγώ χρησιμοποίησα 100 γρ. τέτοιο ρυζάλευρο και 260 γρ. αλεύρι.