Υλικά για ένα ταψάκι 20χ20:
- 35ο γρ. κουβερτούρα
- 180 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 ποτήρι νερού (χωρητικότητας 200ml) ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερού (χωρητικότητας 200ml) αμυγδαλόψιχα τριμμένη (ή φουντουκόψιχα ή μείγμα και των δύο)
- 5 αβγά
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
- Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Αναμειγνύουμε το μείγμα αβγών με το μείγμα σοκολάτας.
- Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα με το μπέικιν και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
- Αδειάζουμε στο ταψάκι που έχουμε βουτυρώσει ελαφρά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25′ (όχι παραπάνω).