Υλικά για ένα ταψάκι 20χ20:

  • 35ο γρ. κουβερτούρα
  • 180 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 ποτήρι νερού (χωρητικότητας 200ml) ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερού (χωρητικότητας 200ml) αμυγδαλόψιχα τριμμένη (ή φουντουκόψιχα ή μείγμα και των δύο)
  • 5 αβγά
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Αναμειγνύουμε το μείγμα αβγών με το μείγμα σοκολάτας.
  • Προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα με το μπέικιν και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  • Αδειάζουμε στο ταψάκι που έχουμε βουτυρώσει ελαφρά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25′ (όχι παραπάνω).