Υλικά για ταψί 30χ20 εκ.:
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 250 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
- 4 αβγά
- 2 βανίλιες
- 5 κ.σ. κακάο
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι βραστό νερό
- 100 γρ. νιφάδες σοκολάτας
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι,σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε και το κακάο και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε και το νερό και ανακατεύουμε.
- Κρατάμε ένα ποτήρι από αυτό το μείγμα.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά, ρίχνουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο.
- Προσθέτουμε και το μείγμα σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Ρίχνουμε και τις νιφάδες και βάζουμε το μείγμα στο ταψί που έχουμε βουτυρώσει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20′ ακριβώς.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, τρυπάμε με οδοντογλυφίδα σε διάφορα σημεία και περιχύνουμε με το μείγμα σοκολάτας που είχαμε κρατήσει.