Υλικά για ταψί 30χ20 εκ.:

  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 250 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
  • 4 αβγά
  • 2 βανίλιες
  • 5 κ.σ. κακάο
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι βραστό νερό
  • 100 γρ. νιφάδες σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι,σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε και το κακάο και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε και το νερό και ανακατεύουμε.
  • Κρατάμε ένα ποτήρι από αυτό το μείγμα.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά, ρίχνουμε το αλεύρι με τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο.
  • Προσθέτουμε και το μείγμα σοκολάτας  και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Ρίχνουμε και τις νιφάδες και βάζουμε το μείγμα στο ταψί που έχουμε βουτυρώσει.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20′ ακριβώς.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο, τρυπάμε με οδοντογλυφίδα σε διάφορα σημεία και περιχύνουμε με το μείγμα σοκολάτας που είχαμε κρατήσει.