Υλικά για 2 άτομα:
- 2 φιλέτα σολωμό
- μισό ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
- μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- χυμός 1/2 λεμονιού
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1/2-1 σκελίδα σκόρδο
- λίγη καυτερή πιπεριά
- 1 κ.γλ. ξερό κόλιανδρο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλατίζουμε τα φιλέτα και τα πανάρουμε στον άνιθο και το μαϊντανό.
- Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ τα υπόλοιπα υλικά.
- Βάζουμε το μείγμα σάλτσας πάνω από τα φιλέτα.
- Τυλίγουμε το κάθε κομμάτι σολωμού σε λαδόκολλα (αντικολλητικό χαρτί).
- Τοποθετούμε σε ταψάκι (χωρίς νερό) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45΄.
Σημείωση: Συνοδεύεται με σαλάτα βρασμένο κουνουπίδι ή μπρόκολο.