Υλικά για 2 άτομα:

  • 2 φιλέτα σολωμό
  • μισό ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  • μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • χυμός 1/2 λεμονιού
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2-1 σκελίδα σκόρδο
  • λίγη καυτερή πιπεριά
  • 1 κ.γλ. ξερό κόλιανδρο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αλατίζουμε τα φιλέτα και τα πανάρουμε στον άνιθο και το μαϊντανό.
  • Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ τα υπόλοιπα υλικά.
  • Βάζουμε το  μείγμα σάλτσας πάνω από τα φιλέτα.
  • Τυλίγουμε το κάθε κομμάτι σολωμού σε λαδόκολλα (αντικολλητικό χαρτί).
  • Τοποθετούμε σε ταψάκι (χωρίς νερό) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45΄.

Σημείωση: Συνοδεύεται με σαλάτα βρασμένο κουνουπίδι ή μπρόκολο.