Υλικά για 2 άτομα:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 καρότα
- 1 κρεμμύδι
- 1 κλωνάρι σέλερι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1/2 κ.γλ. τσίλι τριμμένο
- 1 κ.γλ. κύμινο
- 1/2 κ.γλ. κάρυ
- αλάτι – πιπέρι
- 100 γρ. φακές
- 200 γραμ. φασολάκια
- 1 φλ. αποφλοιωμένα ντοματάκια από κονσέρβα
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 2 φιλέτα φρέσκος σολωμός
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. μουστάρδα
- 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα )
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε πρώτα σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλερυ με το τσίλι.
- Ανακατεύουμε τακτικά να μαλακώσουν για 3′-4′.
- Προσθέτουμε το κύμινο και το κάρυ και ψήνουμε για 1′-2′ να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματα τους.
- Προσθέτουμε τις φακές και 4 φλ. νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 30′ περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι φακές αλλά να μην λιώσουν.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα φασολάκια, τα ντοματίνια ολόκληρα και λίγο ώμο ελαιόλαδο και βράζουμε δυνατά για 20′.
- Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν για 10′.
- Στο μεταξύ, αλείφουμε τα φιλέτα σολομού με σταγόνες ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στη σχάρα μέχρι ο σολομός να λιώνει με πιρούνι σε φλούδες-κομμάτια περίπου για 6′-7′.
- Χτυπάμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το λεμόνι με λίγο αλάτι.
- Ισομοιράζουμε τις φακές σε πιάτα, βάζουμε τον σολωμό, περιχύνουμε με την βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.