Υλικά για 2 άτομα:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1/2 κ.γλ. τσίλι τριμμένο
  • 1 κ.γλ. κύμινο
  • 1/2 κ.γλ. κάρυ
  • αλάτι – πιπέρι
  • 100 γρ. φακές
  • 200 γραμ. φασολάκια
  • 1 φλ. αποφλοιωμένα ντοματάκια από κονσέρβα
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 2 φιλέτα φρέσκος σολωμός
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα
  • 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα )
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε πρώτα σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλερυ με το τσίλι.
  • Ανακατεύουμε τακτικά να μαλακώσουν για 3′-4′.
  • Προσθέτουμε το κύμινο και το κάρυ και ψήνουμε για 1′-2′ να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματα τους.
  • Προσθέτουμε τις φακές και 4 φλ. νερό. Αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 30′ περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι φακές αλλά να μην λιώσουν.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα φασολάκια, τα ντοματίνια ολόκληρα και λίγο ώμο ελαιόλαδο και βράζουμε δυνατά για 20′.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν για 10′.
  • Στο μεταξύ, αλείφουμε τα φιλέτα σολομού με σταγόνες ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στη σχάρα μέχρι ο σολομός να λιώνει με πιρούνι σε φλούδες-κομμάτια περίπου για 6′-7′.
  • Χτυπάμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το λεμόνι με λίγο αλάτι.
  • Ισομοιράζουμε τις φακές σε πιάτα, βάζουμε τον σολωμό, περιχύνουμε με την βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.