Υλικά για 4 μερίδες

  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. νερό
  • 500 γρ. φράουλες
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και όταν αρχίζει να κοχλάζει το νερό αφήνουμε για 2-3΄.
  • Λιώνουμε τις φράουλες στο μούλτι.
  • Βάζουμε τις φράουλες και το λεμόνι στο μίξερ, αρχίζουμε να χτυπάμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι.
  • Αδειάζουμε σε μεταλλικό μπολ και βάζουμε στην κατάψυξη.
  • Βγάζουμε από την κατάψυξη, ξαναχτυπάμε με το μίξερ και τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο.
  • Όταν είναι να σερβίρουμε, αφήνουμε για μερικά λεπτά εκτός κατάψυξης.

 

Μετατροπή αρχείων word σε pdf: www.pdf.gr