Υλικά για 4 μερίδες
- 150 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. νερό
- 500 γρ. φράουλες
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και όταν αρχίζει να κοχλάζει το νερό αφήνουμε για 2-3΄.
- Λιώνουμε τις φράουλες στο μούλτι.
- Βάζουμε τις φράουλες και το λεμόνι στο μίξερ, αρχίζουμε να χτυπάμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι.
- Αδειάζουμε σε μεταλλικό μπολ και βάζουμε στην κατάψυξη.
- Βγάζουμε από την κατάψυξη, ξαναχτυπάμε με το μίξερ και τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο.
- Όταν είναι να σερβίρουμε, αφήνουμε για μερικά λεπτά εκτός κατάψυξης.