Υλικά για 4 άτομα:

  • 700 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές
  • 16 φέτες μπέικον κομμένες στη μέση

Για τη μαρινάδα:

  • 100 ml πετιμέζι
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml πορτοκάλι
  • 1/2 κ.γλ. κόλιανδρος σε σκόνη
  • ελάχιστο κύμινο, ή κουρκουμάς
  • θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε στο ψυγείο, αν είναι δυνατό για ένα βράδυ.
  • Στραγγίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλο και κρατάμε τη μαρινάδα στην άκρη.
  • Τυλίγουμε κάθε κομμάτι με ένα κομμάτι μπέικον.
  • Βάζουμε σε κάθε ξύλινο σουβλάκι από 4 κομμάτια κοτόπουλο τυλιγμένα με μπέικον.
  • Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα σχαροτήγανο και βάζουμε 3-4 σουβλάκια.
  • Τα γυρίζουμε συχνά αλείφοντάς τα με τη μαρινάδα.
  • Θα χρειαστούμε 15-20′.
  • Εναλλακτικά, ζεσταίνουμε πολύ καλά τη σχάρα του φούρνου στους 180 βαθμούς καθώς προθερμαίνουμε και τον φούρνο.
  • Βάζουμε τα σουβλάκια και τα γυρίζουμε συχνά περιχύνοντας με τη μαρινάδα.
  • Τοποθετούμε από κάτω ένα ταψί για να πέφτουν τα υγρά του ψησίματος και ψήνουμε για 25′ περίπου.