Υλικά για 4 άτομα:
- 700 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές
- 16 φέτες μπέικον κομμένες στη μέση
Για τη μαρινάδα:
- 100 ml πετιμέζι
- 30 ml ελαιόλαδο
- 100 ml πορτοκάλι
- 1/2 κ.γλ. κόλιανδρος σε σκόνη
- ελάχιστο κύμινο, ή κουρκουμάς
- θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε στο ψυγείο, αν είναι δυνατό για ένα βράδυ.
- Στραγγίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλο και κρατάμε τη μαρινάδα στην άκρη.
- Τυλίγουμε κάθε κομμάτι με ένα κομμάτι μπέικον.
- Βάζουμε σε κάθε ξύλινο σουβλάκι από 4 κομμάτια κοτόπουλο τυλιγμένα με μπέικον.
- Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα σχαροτήγανο και βάζουμε 3-4 σουβλάκια.
- Τα γυρίζουμε συχνά αλείφοντάς τα με τη μαρινάδα.
- Θα χρειαστούμε 15-20′.
- Εναλλακτικά, ζεσταίνουμε πολύ καλά τη σχάρα του φούρνου στους 180 βαθμούς καθώς προθερμαίνουμε και τον φούρνο.
- Βάζουμε τα σουβλάκια και τα γυρίζουμε συχνά περιχύνοντας με τη μαρινάδα.
- Τοποθετούμε από κάτω ένα ταψί για να πέφτουν τα υγρά του ψησίματος και ψήνουμε για 25′ περίπου.