Υλικά για 2 άτομα:

  • 2 μεγάλες σουπιές (γύρω στα 700 γρ. ακαθάριστες) καθαρισμένες και κομμένες κομμάτια
  • 250 γρ. ντομάτα στιμμένη (είτε φρέσκια είτε κονσέρβα)
  • 500 γρ. κρεμμύδια ξερά για στιφάδο
  • 2-3 δαφνόφυλλα
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
  • αλάτι πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά και έπειτα προσθέτουμε και τις σουπιές.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
  • Βάζουμε νερό μέχρι το σημείο που καλύπτονται τα κρεμμύδια.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα (αν χρειαστεί νερό ενδιάμεσα, προσθέτουμε).