Υλικά για 2 άτομα:
- 2 μεγάλες σουπιές (γύρω στα 700 γρ. ακαθάριστες) καθαρισμένες και κομμένες κομμάτια
- 250 γρ. ντομάτα στιμμένη (είτε φρέσκια είτε κονσέρβα)
- 500 γρ. κρεμμύδια ξερά για στιφάδο
- 2-3 δαφνόφυλλα
- 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
- αλάτι πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά και έπειτα προσθέτουμε και τις σουπιές.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
- Βάζουμε νερό μέχρι το σημείο που καλύπτονται τα κρεμμύδια.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα (αν χρειαστεί νερό ενδιάμεσα, προσθέτουμε).