Υλικά για 6 άτομα:
- 150 γρ. κουβερτούρα
- 150 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 3 αβγά
- 55 γρ. αλεύρι
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή 2 μανταρίνια
- 1 πρέζα αλάτι
- κακάο
Εκτέλεση
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε, για να λιώσει.
- Ρίχνουμε και τη σοκολάτα και σκεπάζουμε για 5′.
- Ανακατεύουμε, για να λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα, το αλάτι, το ξύσμα και το αλεύρι.
- Χτυπάμε με το σύρμα ή το μίξερ για να ομογενοποιηθεί (1-2′).
- Βουτυρώνουμε 6 πυρίμαχα φορμάκια και τα πασπαλίζουμε με κακάο.
- Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15-20 μέχρι να κάνουν τα κέικ ρωγμές από πάνω.
- Βγάζουμε από το φούρνο, περνάμε τη λάμα μαχαιριού γύρω γύρω από κάθε κέικ και τα αναποδογυρίζουμε.