Υλικά για 4-5 άτομα:

  • 400 γρ. ριγκατόνι
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος light
  • 2 αβγά
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 150 γρ. μπέικον
  • 300 γρ. κίτρινα τυριά (γκούντα, πεκορίνο, γραβιέρα, ένταμ)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 6-7′ τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη
  • Τσιγαρίζουμε για 4-5’το μπέικον.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αβγά, την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
  • Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα κεραμικό σκεύος για σουφλέ και ρίχνουμε τα μισά ζυμαρικά τα οποία περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε το μισό μπέικον και το μισό τυρί και προσθέτουμε και το μισό υγρό μείγμα.
  • Ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα ζυμαρικά, περιχύνουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε το μπέικον, το τυρί και από πάνω το υπόλοιπο υγρό μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20′ (ή όσο χρόνο για να γίνει από πάνω μια κρούστα χρυσαφί)