Υλικά για 4-5 άτομα:
- 400 γρ. ριγκατόνι
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος light
- 2 αβγά
- 100 γρ. γιαούρτι
- 150 γρ. μπέικον
- 300 γρ. κίτρινα τυριά (γκούντα, πεκορίνο, γραβιέρα, ένταμ)
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 6-7′ τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη
- Τσιγαρίζουμε για 4-5’το μπέικον.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αβγά, την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
- Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα κεραμικό σκεύος για σουφλέ και ρίχνουμε τα μισά ζυμαρικά τα οποία περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε το μισό μπέικον και το μισό τυρί και προσθέτουμε και το μισό υγρό μείγμα.
- Ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα ζυμαρικά, περιχύνουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε το μπέικον, το τυρί και από πάνω το υπόλοιπο υγρό μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20′ (ή όσο χρόνο για να γίνει από πάνω μια κρούστα χρυσαφί)