Υλικά για πυρέξ 20χ30:

  • 1/2 κιλό σπανάκι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. γαλοπούλα καπνιστή κομμένη σε φέτες
  • 200 γρ. ημίσκληρο τυρί
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κούπες καφέ (όχι γεμάτες) μπεσαμέλ

 

Για τη μπεσαμέλ:

  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 4 κ.σ. μαργαρίνη
  • 800 ml γάλα

 

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε και το γάλα. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ (να μη γίνει πολύ σφιχτή).
  • Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το σπανάκι μαζί με το κρεμμύδι. Όταν εξατμιστούν τα υγρά του το αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τη μπεσαμέλ, τη γαλοπούλα και το τυρί.
  • Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα στο πυρέξ που έχουμε βουτυρώσει.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50-60΄. (Αν “αρπάξει” από πάνω, βάζουμε αλουμινόχαρτο).