Υλικά για πυρέξ 20χ30:
- 1/2 κιλό σπανάκι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 120 γρ. γαλοπούλα καπνιστή κομμένη σε φέτες
- 200 γρ. ημίσκληρο τυρί
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 3 κούπες καφέ (όχι γεμάτες) μπεσαμέλ
Για τη μπεσαμέλ:
- 4 κ.σ. αλεύρι
- 4 κ.σ. μαργαρίνη
- 800 ml γάλα
Εκτέλεση
- Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε και το γάλα. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ (να μη γίνει πολύ σφιχτή).
- Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το σπανάκι μαζί με το κρεμμύδι. Όταν εξατμιστούν τα υγρά του το αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τη μπεσαμέλ, τη γαλοπούλα και το τυρί.
- Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα στο πυρέξ που έχουμε βουτυρώσει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50-60΄. (Αν “αρπάξει” από πάνω, βάζουμε αλουμινόχαρτο).