Υλικά για 4 άτομα:
- 8 αβγά
- 3 ντομάτες μεγάλες ώριμες ξεσποριασμένες κομμένες σε κυβάκια
- 250 γρ. γραβιέρα (ή άλλο σκληρό τυρί) τριμμένη
- 1/2 ματσάκι βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος (ή 1 κ.σ. κοφτή ξερός)
- 2 κ.σ. αλεύρι
- αλάτι, πιπέρι
- τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
- Αλατίζουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε σε σουρωτήρι. Τις πιέζουμε με το χέρι να φύγουν τα υγρά τους και τις αφήνουμε να στραγγίξουν για 10′.
- Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ τα αβγά.
- Προσθέτουμε τη γραβιέρα, το αλεύρι, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος ρίχνουμε τις ντομάτες.
- Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο σκεύος, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30′.