Υλικά για 4 άτομα:

  • 8 αβγά
  • 3 ντομάτες μεγάλες ώριμες ξεσποριασμένες κομμένες σε κυβάκια
  • 250 γρ. γραβιέρα (ή άλλο σκληρό τυρί) τριμμένη
  • 1/2 ματσάκι βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος  (ή 1 κ.σ. κοφτή ξερός)
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

  • Αλατίζουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε σε σουρωτήρι. Τις πιέζουμε με το χέρι να φύγουν τα υγρά τους και τις αφήνουμε να στραγγίξουν για 10′.
  • Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ τα αβγά.
  • Προσθέτουμε τη γραβιέρα, το αλεύρι, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος ρίχνουμε τις ντομάτες.
  • Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο σκεύος, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30′.