Υλικά για 8 μερίδες:

  • 200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 4 αβγά χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. λικέρ ή κονιάκ
  • 1 κ.γλ. σκόνη στιγμιαίου καφέ ή καφέ εσπρέσσο
  • 1 κ.γλ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε αρχικά (μακριά από τη φωτιά) τη λιωμένη κουβερτούρα με τη μαργαρίνη.
  • Έπειτα προσθέτουμε τα αβγά, το λικέρ/κονιάκ, το τζίντζερ, τον καφέ και το 1/3 της ζάχαρης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη για 4-5′ και τα χύνουμε στο μείγμα κουβερτούρας ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Βουτυρώνουμε (και αλευρώνουμε, αν θέλουμε) 8 ατομικά σκεύη για σουφλέ (ή αν δεν έχουμε, ένα ταψάκι με 12 θέσεις για ατομικά κεκάκια) και μοιράζουμε το μείγμα μέχρι τη μέση.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 12-15′.
  • Σερβίρουμε, αν θέλουμε, με παγωτό.

Σημείωση: Ο καφές και ιδιαίτερα το τζίντζερ δίνουν μια ιδιαίτερη μυρωδιά στο γλυκό. Μη το φοβηθείτε.