Υλικά για 8 μερίδες:
- 200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
- 100 γρ. μαργαρίνη
- 4 αβγά χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. λικέρ ή κονιάκ
- 1 κ.γλ. σκόνη στιγμιαίου καφέ ή καφέ εσπρέσσο
- 1 κ.γλ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε αρχικά (μακριά από τη φωτιά) τη λιωμένη κουβερτούρα με τη μαργαρίνη.
- Έπειτα προσθέτουμε τα αβγά, το λικέρ/κονιάκ, το τζίντζερ, τον καφέ και το 1/3 της ζάχαρης και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη για 4-5′ και τα χύνουμε στο μείγμα κουβερτούρας ανακατεύοντας συνεχώς.
- Βουτυρώνουμε (και αλευρώνουμε, αν θέλουμε) 8 ατομικά σκεύη για σουφλέ (ή αν δεν έχουμε, ένα ταψάκι με 12 θέσεις για ατομικά κεκάκια) και μοιράζουμε το μείγμα μέχρι τη μέση.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 12-15′.
- Σερβίρουμε, αν θέλουμε, με παγωτό.
Σημείωση: Ο καφές και ιδιαίτερα το τζίντζερ δίνουν μια ιδιαίτερη μυρωδιά στο γλυκό. Μη το φοβηθείτε.