Υλικά για 4 άτομα:
- 1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα σε κομμάτια
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 100 γρ. αλεύρι
- 330 ml μαύρη μπίρα
- 220 ml χυμός πορτοκάλι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 2 φύλλα δάφνης
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 600 γρ. πατατούλες baby κομμένες στη μέση
Εκτέλεση
- Αλευρώνουμε και σοτάρουμε το κρέας με το λάδι πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 6-8′ ακόμη.
- Ανακατεύουμε το χυμό με το ξίδι και τη μουστάρδα.
- Σβήνουμε το κρέας με την μπίρα, αλατοπιπερώνουμε και τέλος προσθέτουμε το σέλερι, τη δάφνη και το μείγμα της μουστάρδας.
- Συμπληρώνουμε και 750 ml νερό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1 1/2 ώρα περίπου (μπορούμε να το κάνουμε στη χύτρα σε 40′).
- Προσθέτουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε για άλλα 20΄ μέχρι να σωθούν τα υγρά, να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι πατάτες.