Υλικά για 2 άτομα:

  • 250 γρ. σπανάκι
  • 2 πατάτες
  • 2 αβγά
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ή 1/2 ξερό κρεμμύδι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε για 10′ το σπανάκι με το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και πιπέρι μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι.
  • Τρίβουμε τις πατάτες στην χοντρή πλευρά του τρίφτη, τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις αλατίζουμε.
  • Στύβουμε καλά να φύγουν τα υγρά.
  • Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι, αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και απλώνουμε μία ποσότητα από την τριμμένη πατάτα κάνοντας το σχήμα τηγανίτας. Γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
  • Τηγανίζουμε τα αβγά.
  • Βάζουμε σε ένα πιάτο σπανάκι, από πάνω την πατάτα και το αβγό.