Υλικά για 2 άτομα:
- 250 γρ. σπανάκι
- 2 πατάτες
- 2 αβγά
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ή 1/2 ξερό κρεμμύδι
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε για 10′ το σπανάκι με το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και πιπέρι μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι.
- Τρίβουμε τις πατάτες στην χοντρή πλευρά του τρίφτη, τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις αλατίζουμε.
- Στύβουμε καλά να φύγουν τα υγρά.
- Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι, αφήνουμε να ζεσταθεί καλά και απλώνουμε μία ποσότητα από την τριμμένη πατάτα κάνοντας το σχήμα τηγανίτας. Γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
- Τηγανίζουμε τα αβγά.
- Βάζουμε σε ένα πιάτο σπανάκι, από πάνω την πατάτα και το αβγό.